Weekly News

Trends in het interieur

Interieurstyliste Hanneke Verschuren, lid van de Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten (BNS Crisp), bespreekt de laatste trends.

Wat zijn de nieuwste trends?

“Het interieur wordt rijk. De zachte kleuren verdwijnen en daarvoor komen warme en diepe kleuren als bruin en groen in de plaats, bijvoorbeeld door meer planten. Er komen grote, gedurfde kleurvlakken op de muur en grote vloerkleden op de grond. Vooral op de muur hoeft niet alles per se meer wit. Door de grote kleden worden meubels met elkaar verbonden. Patronen zullen worden gemengd. Strepen met bloemen, hout aan de wand.”


En qua materiaal?

“Rijke materialen als donker marmer, hout, messing en brons zijn gewild.”


Conclusie?

“Het interieur wordt persoonlijker, het hoeft niet per se bij elkaar te passen. Het wordt onconventioneel. Je ziet hoe iemand heeft geleefd, bijvoorbeeld door dingen zoals beelden die van een reis zijn meegenomen. Je merkt dat mensen graag thuis zijn.”


Het hoeft niet bij elkaar te passen, als het maar bij jou past?

“Er moet wel balans zijn. Sommigen zetten overal wat neer, maar als je ze groepeert of verbindt, kan alles weer bij elkaar passen. Met een kleine ingreep, bijvoorbeeld iets aan de muur of een kleurvlak of gordijnen, kun je balans aanbrengen.”


Delen

Journalist

Wesley Meijer

Related articles