Weekly News

Snel vet verliezen met coolsculpting

Onderzoekers van de Amerikaanse universiteit Harvard zagen dat kinderen die verslaafd waren aan waterijsjes vaak ingevallen wangen kregen. Uitgebreid onderzoek van de universiteit wees uit dat de kou de vetcellen in hun wangen kapot maakte. Dat leidde tot de ontwikkeling van coolsculpting, een nieuwe manier om van overtollig vet af te komen.

Als sporten niet werkt kun je dus overwegen een coolsculpting behandeling te ondergaan. “Hierbij worden de vetcellen afgekoeld tot min elf graden”, vertelt Dr. Jim Wikler. “Op die temperatuur gaan de cellen definitief kapot.” Het vet wordt daarna op natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd.

Coolsculpting is een non-invasieve behandeling. Dat betekent dat er tijdens de behandeling niet gesneden wordt. “De arts zet een soort zuignap op je buik”, stelt Paulien van der Werff, die de behandeling onderging. “Dan voelt het even koud, maar na een minuut is de tinteling weer weg.” Als je na de behandeling een gezonde levensstijl aanhoudt, dan komt het vet ook niet meer terug. “Een klein buikje of lovehandles kun je dus permanent verwijderen,” aldus Wikler. “Maar, zorg wel dat er altijd een medisch specialist bij de behandeling aanwezig is.”

Delen

Journalist

Katrien Baarendse

Related articles