Weekly News

Ontspannen op reis deze zomer

Auto huren – complete vrijheid 

De fly-drive is populairder dan ooit, terwijl ook de autovakantie met vertrek vanaf het huisadres geliefd is. En dat is niet zo verwonderlijk. Reizen met de auto zorgt immers voor optimale vrijheid, daar kan geen andere reisvorm tegenop. Stap voor je deur of op je vakantieadres de auto in en trek erop uit; alleen, met je vrienden, geliefde of gezin. Je bepaalt zelf wanneer je vertrekt, wat je allemaal meeneemt en waar en wanneer je eventueel stopt voor een welverdiende pauze.

Het is tegenwoordig steeds gemakkelijker om een auto te huren – je regelt dit compleet online. Hiermee heb je meteen alle opties overzichtelijk bij elkaar en weet je precies op welke locaties je je auto kunt ophalen. Daarbij kun je kiezen uit talrijke additionele services, zoals een extra verzekering en pechhulp. Veel aanbieders gebruiken tegenwoordig bovendien een geïntegreerde responder chip, die de drop off van je huurauto registreert, zelfs buiten de openingstijden van de verhuurlocaties. Zodra je de sleutel afgeeft, stopt de teller, wat dus betekent dat je echt alleen betaalt voor de tijd dat je de auto daadwerkelijk hebt gebruikt. Wel zo handig en eerlijk!

   

Fietsvakantie – goed voor lichaam, geest en milieu

De bewuste genieter kiest geregeld voor een fietsvakantie. De Europese heuvellandschappen zijn populair voor de echte trekkers. Prachtig natuurlijk, die natuur om je heen. Je hebt de tijd aan jezelf en stopt wanneer je zelf wil. De ene dag een zware 'etappe', de andere dag een lichte. En als je een mooie locatie hebt gevonden, las je één of enkele rustdagen in. 

Fietsend vertrekken vanaf je thuislocatie is natuurlijk een mooie budgetproof reisoptie, waar je bovendien fit van blijft. Steeds meer Nederlanders zien bovendien het belang in van een bewuste vakantie. Bewust als het gaat om je lichaam en portemonnee, maar ook voor het milieu. Op een fietsvakantie verbruik je immers geen benzine.

Maar je kunt ook naar een mooie bestemming reizen van waaruit je prachtige tochten maakt. De zogenoemde ‘standplaatsvakanties’ evenals de trektochten kun je zowel licht als zwaar maken. Verder kun je het jezelf bijzonder gemakkelijk maken. Een fietsvakantie hoeft allang niet meer helemaal back to basics te zijn. Er zijn steeds meer aanbieders die compleet verzorgde fietsvakanties aanbieden met eten, drinken, bagagevervoer, accommodatie en bijzondere uitgestippelde routes. Op die manier heb je wel degelijk het optimale vakantiegevoel.


Camper huren – gemakkelijk én vrij

De camper is al jaren in opmars, zo blijkt uit onderzoek van NKC. In Nederland zijn er zo’n 100.000 en Europa telt er inmiddels bijna 2 miljoen! De opkomst is verklaarbaar. De camper combineert een aantal zaken die we fijn vinden. Allereerst neem je alle gemakken van thuis mee wanneer je met een camper reist. Heb je even zin om te rusten? Ga lekker liggen! En onderweg kun je gewoon een spelletje doen of even wat drinken pakken. Tegelijkertijd ben je net zo mobiel alsof je in je auto zit. Reizen met een camper geeft de grote vrijheid om je eigen route te plannen. Onderweg geniet je van de mooiste uitzichten. Je kunt op elke plaats net zo lang, of kort, blijven als je wil en het in– en uitpakken van je spullen is zo gedaan. 

Het reizen met een camper is overigens allang niet meer gelimiteerd tot alleen een tour door Europa. Een camper huren kan bijna overal, gewoon online. Populaire bestemmingen voor camperreizen zijn Zuid-Afrika, Canada, de VS en, voor de liefhebbers van verre reizen, Australië en Argentinië. Op je eigen houtje ontdek je de regio; ultiem genieten!


Ferry – volop genieten van de reis

Reizen per ferry is aantrekkelijker dan ooit. Het is een bijzondere manier van reizen. Het is immers een belevenis op zich; je vakantie start met een gezonde zeelucht en de reis is in dit geval waarschijnlijk mooier dan de bestemming! Bij het reizen per boot geniet je de hele dag door van een prachtig uitzicht. Bovenop de boot verwonder je je over het uitgebreide zeelandschap en binnen is er volop warmte en comfort. Veel ferryboten zijn uitgerust met allerlei luxe voorzieningen. Een gezellige bar, smaakvolle restaurants, leuke winkels, een casino en soms zelfs een kapper, massage- of beautysalon. Je hoeft je aan boord niet te vervelen. De tijd dat veel ferryboten traag waren waardoor je wel erg veel tijd verloor op zee, is voorgoed verleden tijd. Ook is veiligheid geen issue meer. Het reizen per ferry is daarnaast ook voordelig, waardoor je op de plek van bestemming net dat beetje extra kunt uitgeven aan een romantisch diner of een uitstapje met je gezin. Op een ferry neem je bovendien gemakkelijk je auto, caravan of camper mee naar de plaats van bestemming. Wel zo makkelijk!

Delen

Journalist

Ger de Gram

Related articles