Weekly News

Jantine van 't Klooster, Directeur-bestuurder van het Huidfonds WELZIJN

Onderhoud je huid

Ouder worden we allemaal. En ook het ouder worden van de huid is onvermijdbaar. Dat wil echter niet zeggen dat we daarop geen invloed hebben. “Behalve erfelijkheid en je huidtype is hoe je met je huid omgaat en hoe je je huid beschermt, ook heel belangrijk”, zegt Jantine van ‘t Klooster, directeur-bestuurder van het Huidfonds.


Zeker in de winter kan dat verschil maken. In de kou doen talgklieren het rustiger aan, waardoor de beschermde vetlaag op de huid afneemt. Ook trekken bloedvaten samen, waardoor minder zuurstof wordt toegevoerd. “Hierdoor voelt de huid strak en schilferig aan en zal ze rood worden, vooral op de dunne plekken van de huid zoals schenen, ellenbogen en knieën”, zegt Van ’t Klooster.


De oplossing is niet zo moeilijk. “Een wat vettere huid zal minder snel rimpels vertonen dan een droge huid. Ga dus niet te vaak en te lang onder de warme douche. Wees zuinig met zeep. En smeer vaker met vette zalf of crème. Ook zijn handschoenen aan te raden, met name als vriest”, zegt Van ’t Klooster. “Handen zijn kwetsbaar in de winter. Dagelijkse bescherming is dan belangrijk.”

Delen

Journalist

Mark van der Heijden

Related articles