Weekly News

Yvette Bax, WeAreWorldaholics.com REIZEN

Must sees in Zuid-Afrika

Yvette Bax (35) is freelance reisjournalist, Zuid-Afrika-expert en oprichtster van het online travel magazine WeAreWorldaholics.com. Ze reist het grootste deel van het jaar en woont de rest van haar tijd half in Amsterdam, half in Kaapstad. Zuid-Afrika is een land met een indrukwekkende natuur en een kleurrijke cultuur en een van dé bestemmingen van dit moment. Bax deelt haar vier lievelingsplekken van haar tweede thuis.

1. Kaapstad. “Deze stad heeft het allemaal: zee, strand, bergen, wijngaarden, nachtleven én het is een culinair walhalla. Musts: snorkelen tussen de zeehonden bij Hout Bay, struinen over de Neighbourgoods Market op Old Biscuit Hill en genieten van haute cuisine en heerlijke wijnen in Franschhoek, op een uurtje van Kaapstad.”


2. De Panoramaroute. “Eén van de mooiste autoroutes van het land start in Graskop, dichtbij Johannesburg. Een weg die leidt langs indrukwekkende uitzichten met heel verschillende highlights op één route: prachtige watervallen, natural pools en de diepe kloof van de Blyde River Canyon en Gods Window, een geweldig uitkijkpunt.”


3. De Garden route. “Nog zo’n weg die echt niet te missen is. Deze leidt door een prachtig glooiend landschap aan de kust, langs onder meer surfhotspot Jeffreys Bay en Tsitsikama National park, dat mooie wandelroutes heeft met onder meer een waterval.”


4. Johannesburg. “Jo’burg is een hele boeiende stad, vooral de wijk Maboneng is écht te gek. Arty, funky, raw, hip, superveel street art en galeries, echt heel erg tof.”

Delen

Journalist

Floor van Dijck

Related articles