Weekly News

Jerrie van de Kop ADVERTENTIE

Kite, hike en cool down


“Follow the wind” met Merrell® atleet Jerrie van de Kop

"Opwarming van de aarde en klimaatverandering zijn de medeveroorzakers van verschillende problemen in de wereld", vertelt Merrell® atleet Jerrie van de Kop. "Hier moet iets aan gedaan worden. Door ideeën en ervaringen te delen, wil ik mensen erop attenderen dat er wel degelijk oplossingen zijn die onze ecosystemen kunnen helpen herstellen.”

Dit is de reden dat ik het Follow the Wind project, gesponsord door Merrell en RedBull TV, heb opgezet. Een 23-daagse expeditie volledig ondersteund door alleen de wind, reizend door gebieden die geplaagd zijn door droogte, zodat ik het probleem met eigen ogen kon zien.

“Deze reis bracht me van Zanzibar naar de hoogtegebieden, door de droge grondgebieden van het vasteland in Tanzania en Kenya. Mijn doel, het beklimmen van de Kilimanjaro, met als eindbestemming kitesurfen op de Kilimanjaro gletsjer waar nog maar weinig van over is vandaag de dag.”


JustDiggit is een organisatie die ondersteund wordt door Desmund Tutu, nobelprijswinnaar voor de vrede, die de aarde wil laten afkoelen door deze groener te maken.

Zij hebben het ‘Hydrologic Corridor systeem’ uitgevonden. Met enkel een schop en de gaten die hiermee gegraven worden, hebben zij ervoor gezorgd dat regenwater de grond infiltreert waardoor nieuwe vegetatie ontstaat. JustDiggit zorgt voor positieve gewaarwording wereldwijd rond de opwarming van de aarde.

Zij creëren inspirerende, educatieve programma’s die ervoor zorgen dat een hele generatie samenwerkt in het laten afkoelen van onze planeet.

“Ik ben enorm dankbaar voor deze ervaring en het team om mij heen dat dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. Als we de aarde kunnen opwarmen dan kunnen we deze zeker weten ook weer laten afkoelen als je het mij vraagt!”

Jerrie’s avontuur is vastgelegd in een 40 minuten durende film die bekeken kan worden op redbullTV of op www.merrell.nl.


“Oh… en voor diegenen die een dergelijk avontuur wel zien zitten, zorg voor voldoende lucht en een paar goede schoenen aan je voeten. Mijn Merrell schoenen (MQM Flex GTX) waren de perfecte match en zorgden ervoor dat ik geen omkijken had naar mijn schoeisel en me volledig kon concentreren op alle andere zaken.”

Delen

Journalist

Related articles