Weekly News

Ieder reist op zijn eigen manier

Zoveel reizigers, zoveel wensen. De manier waarop we het liefst reizen is hoogstpersoonlijk. Vandaar dat er zoveel mogelijkheden zijn: van vrij als een vogel met eigen vervoer, tot boot en bus en een zoektocht naar de mooiste plekken om een balletje te staan.

Auto of camper

Geen grotere vrijheid in reizen dan met de auto. Een roadtrip staat garant voor geweldige uitzichten, stoppen op elk gewenst moment en de mogelijkheid om zelf de mooiste routes te kiezen. Er is wel wat een beetje durf, aanpassingsvermogen en voorzichtigheid geboden, helemaal in verkeerssituaties aan de andere kant van de wereld, maar de totale onafhankelijkheid is onbetaalbaar. Op zoek naar de overtreffende trap van vrij? Kies dan voor een camper. Met een eigen huis op wielen is elke mooie plek er een om ook de volgende ochtend wakker te worden. Alles bij de hand en reizen zonder zorgen over hotels of reserveringen. Alles is mogelijk: een tour langs de zuidelijke staten van de VS, Canada van Oost naar west en andersom, kriskras door Europa, langs de kusten en stranden van Australië: de natuur en het avontuur wachten. Vergeet alleen niet op tijd te tanken: niet elk land is zo dichtbezaaid met tankstations als het onze.


Europa per bus

Flixbus, Quibus, Eurolines; de laatste jaren is reizen met de bus erg in opkomst. Vooral in Europa is bijna elke bestemming gemakkelijk met een directe buslijn te bereiken. Vaak tegen hele scherpe tarieven, waar de trein en het vliegtuig het nakijken hebben.

Reizen met de bus kost iets meer tijd en heeft misschien een wat oncomfortabel imago, maar de nieuwe generatie bussen heeft onder meer luxe stoelen én wifi onderweg. Het is een manier van vervoer die het bovendien goed doet onder solo-reizigers, want het is een goede kans op nieuwe contacten. En tenslotte is het een van de meest milieubewuste manieren van reizen, die naar verhouding een kleine CO2 afdruk achterlaat, zeker in verhouding tot reizen per personenauto en vliegtuig.


Cruisen langs klassieke steden

Per schip langs klassieke steden rondom de Middellandse zee, langs de Noorse fjorden op zoek naar het Noorderlicht of tussen de tropische eilanden, omgeven door luxe. Met een ruime hut als een drijvend appartement en ook het zwembad, de restaurants en de theaters reizen mee. Bij reizen per cruiseschip is het vervoermiddel onderdeel van de bestemming. En zo biedt een cruisevakantie het beste van alle werelden: bijzondere havens en plaatsen om te verkennen, maar tegelijk een vertrouwde omgeving met buitengewone service en een heel hoge mate van comfort. Een totaal verzorgde ontsnapping uit de dagelijkse werkelijkheid. En met een wereld op zich aan entertainment en activiteiten een boord. Cruisen wordt de laatste jaren ook steeds ‘groener’, met meer aandacht voor recycling en binnenkort komen de eerste schepen in de vaart die niet meer op stookolie, maar op aardgas varen.


Golfen op sappige greens

De wereld is vol met sappige greens, zelfs op de meest afgelegen en exclusieve plekken. Voor de liefhebber is golfen dan ook een mooie raadgever als het draait om het bezoeken van bijzondere vakantieplaatsen. Bij het zoeken naar een reis kunt u afgaan op het feit of er op de plaats van bestemming fatsoenlijk een balletje geslagen kan worden.

En zo kan een vrijetijdsbesteding een mooie basis zijn voor een avontuurlijke vakantie. Zoals in weids noordelijk Schotland, in ruig Noord-Ierland, vlakbij Melbourne in zuidelijk Australië, feestelijk Mexico of op paradijselijk Curaçao. Volgens The Golf Digest ligt de allermooiste golfbaan ter wereld overigens in New Jersey, in de Verenigde Staten, een klassieke baan omringd door prachtige natuur. Eén voor op de bucketlist.

Delen

Journalist

Floor van Dijck

Related articles