Weekly News

Marieke de Boer, commercieel manager Rent-a-Tent REIZEN

De laatste trends op het gebied van kamperen

Wat is belangrijk voor een kampeerder?

“Kampeerders van nu willen toch een beetje luxe. We zien dat veel mensen het er niet voor over hebben om extreem veel geld te betalen voor een accommodatie. Vaak boekt men een luxe tent waarin geen sanitair in zit maar wel met vaste bedden, stoelen en kasten. Daarnaast valt op dat kampeerders de aanwezigheid van faciliteiten als zwembad, wifi, bar en restaurant belangrijk vinden. Evenals een animatieteam.”


Wat verwacht je van trends in toekomst?

“In de toekomst blijft kamperen voor gezinnen interessant. En dan met name in Frankrijk, Italië en Spanje. Wat we ook veel zien is dat mensen steeds later boeken. Mensen wachten vaak op mooi weer en gaan ervan uit dat het boeken van een last-minute vakantie goedkoper is, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. En campings hebben geen onbeperkte capaciteit, dus pas op dat je niet achter het net vist!”


Waar moet iemand die voor het eerst gaat kamperen rekening mee houden?

“Vooral met de keuze voor het type camping. Willen ze gaan voor een vijfsterrencamping of zoeken ze juist naar iets gemoedelijks of kleinschalig. Dat hangt volledig af van de samenstelling van je reisgezelschap!”

Delen

Journalist

Related articles