Weekly News

Dr. Wikler ADVERTENTIE

Coolsculpting rekent af met overtollig vet

Wat als je alle alternatieven om gewicht te verliezen al hebt geprobeerd: een dieet, een abonnement op de sportschool, minderen met alcohol, en niets lijkt te helpen? Een alternatief is coolsculpting, een innovatieve methode die in de Verenigde Staten is ontwikkeld. De bekende ‘love handles’ en ‘muffin tops’ waar zoveel mensen maar niet vanaf komen, behoren met een eenvoudige, veilige en pijnloze ingreep snel tot het verleden. Het plaatselijk koelen van vetcellen breekt deze af, zonder nadelige gevolgen voor de omliggende huid of weefsel. In de weken na de behandeling verwijdert het lichaam deze vetcellen zelf, met een zichtbaar resultaat.

“Het vet ging niet meer weg”

Klassiek zangeres en zangdocente Paulien van der Werff (56) is enthousiast over de behandeling, die zij twee jaar geleden in de praktijk van Dr. Jim Wikler onderging. “Ik ben me bewust van mijn uiterlijk. Ik ben niet te zwaar, maar met mijn 1,58 meter ook niet heel erg lang. En omdat ik in de overgang raakte, ging op een bepaalde plek op mijn buik het vet niet meer weg.” Sporten, lange wandelingen met de hond, gezond eten, het mocht allemaal niet baten. “Op een gegeven moment had ik er genoeg van en ben ik gaan googlen. En zo vond ik coolsculpting.”

Non-invasief

Dr. Wikler is dermatoloog en heeft een praktijk met twee locaties die huidziekten behandelt. CoolSculpting is een ingreep die een aanvulling vormt op deze praktijk en is te krijgen op drie locaties: Amsterdam, Utrecht-Zeist en Maastricht. Hier kunnen cliënten ook terecht voor andere cosmetische behandelingen: de Uthera Ultrasound-facelift en een laserbehandeling die fijne rimpels doet verdwijnen zonder dat het de huid irriteert. Alle behandelingen in de klinieken zijn non-invasief, wat betekent dat er niet gesneden wordt.


Lees meer over de goede ervaring van Paulien vander Werff met Coolsculpting
“Peanuts”

De uiteindelijke behandeling stelde volgens Van der Werff niet veel voor. “Nee zeg, deze heb ik als peanuts ervaren. Het was echt niks.” De zangdocente vertelt hoe ze in slechts twee keer een half uur klaar was met de behandeling. “Je gaat in een stoel liggen en de arts zet een soort zuignap op je buik. Dan voelt het even koud, maar na een minuut is die tinteling weg.” Na een coolsculpting behandeling volgt een korte massage om de vetcellen weer in beweging te brengen en vervolgens kan de ‘patiënt’ weer naar huis. 

De overtollige centimeters kwamen nooit meer terug. Vroeger had ik maatje 36. Dat werd 38 toen ik wat ouder werd en die maat heb ik nog steeds. Alleen sommige broeken zaten veel te strak. En die pas ik nu weer. Die ‘voetbal’ die ik had op mijn buik, die is nu weg en dat is heerlijk.”

Ook nu, twee jaar later, is het vet niet meer teruggekomen. Onlangs onderging Van der Werff de behandeling nog eens, maar nu voor een andere plek. “Onder mijn navel zat nog een rolletje. En gezien mijn positieve ervaringen met de eerste behandeling, was voor mij de keuze snel gemaakt om het nog een keer te doen.”

Vrienden en familieleden die ze over coolsculpting vertelde, heeft Van der Werff ook overtuigd. “Mijn zus heeft het inmiddels ook gedaan. Kijk, sommige mensen maakt het echt niet uit hoe hun figuur is. Ik ben echt geen modepopje, maar ik heb er wel profijt van. Mijn kleren passen beter, die voetbal is weg en daar word ik gelukkig van.”


WILT U EEN GRATIS CONSULT? Klik om de beschikbaarheid te zienVolledige veiligheid

Volgens Dr. Wikler zie je steeds meer een overgang richting non-invasieve behandelingen. Je ziet het effect dan wel later, maar de ingrepen zijn pijnloos en het vet blijft wel degelijk weg. “Wat uniek is aan onze kliniek,” zegt Wikler, “is dat de intake en de behandelingen onder medisch toezicht gedaan worden.”

Feit

Over Dr. Wikler Klinieken

Wikler klinieken zijn de enige dermato-cosmetische kliniek in Nederland die uitsluitend non-invasieve dermo-cosmetische behandelingen uitvoert. De behandelingen worden uitgevoerd met behulp van apparatuur die in Amerika ontwikkeld is en volledig FDA goedgekeurd is. Het unieke van de kliniek is dat de behandelingen door en onder toezicht van medisch specialisten (dermatologen en een gespecialiseerd team van onder andere huidtherapeuten) worden uitgevoerd. Hierdoor worden de kwaliteit en de veiligheid van de zorg gewaarborgd.

Naast CoolSculpting biedt Dr. Wikler Klinieken ook de Ulthera therapie aan en de Clear Lift lasertherapie. De klinieken maken onderdeel uit van de dermatologische Wiklerklinieken waar huidaandoeningen worden behandeld.


Veilig afbreken van vetcellen

CoolSculpting maakt gebruik van de technologie Cryolipolysis™ voor vetbevriezing. Onder begeleiding van een medisch specialist wordt het vet gericht gekoeld door het aanbrengen van een speciaal ontwikkelde applicator. Het resultaat is dat vetcellen afbreken zonder nadelige gevolgen voor de omliggende huid of weefsel. In de twee maanden na de behandeling verwijdert het lichaam de beschadigde cellen op een natuurlijke wijze, met zichtbaar resultaat.

www.coolsculptingwikler.nlDelen

Journalist

Related articles